Voorwaarden

Wie kunnen een MVO-Lintje aanschaffen of ontvangen?

In principe kunnen alle organisaties commerciële organisaties, stichtingen tot en met publieke organisaties zoals waterschappen en gemeenten een MVO-Lintje ontvangen of aanschaffen (zelferkenning).  Er gelden wel enkele voorwaarden.

Voorwaarden 

Hieronder zijn alle voorwaarden voor het voeren van een MVO-lintje voor organisaties opgesomd:
  1. Een organisatie die het MVO-Lintje aanschaft (zelferkenning), doet dit voor één jaar. In dit jaar erkent de organisatie een MVO organisatie te zijn en draagt dit ook uit.
  2. Het MVO-Lintje is een erkenning voor één jaar, MVO activiteiten uit een voorgaand jaar geven geen recht op het erkennen van MVO in een lopend jaar. MVO organisaties realiseren dit zich en gaan bewust om met de zelferkenning.
  3. Een MVO-lintje is niet overdraagbaar.
  4. Indien u een MVO-Lintje ontvangt via uw adviseur,  een cliënt of opdrachtgever én u wilt uw MVO-Lintje gebruiken op uw website of in e-mail, dan dient u zich aan te melden via deze website op de aanmeldpagina.
  5. Organisaties die het MVO-Lintje gebruiken respecteren het gebruik ervan, respecteren het MVO-Lintje en haar doelen en respecteren de voorwaarden die aan het normaal gebruik van een (zelf)erkenning verwacht mogen worden.

Fraude

Fraude met het MVO-lintje betekent in het algemeen dat het auteursrecht is overschreden. Tegen deze organisaties zal aangifte worden gedaan. 
U kunt fraude gemakkelijk herkennen omdat de genomineerden die het MVO-lintje mogen voeren vermeldt staan op deze site. Klik daarvoor deze link verdeling lintjes.
Mocht u frauduleuze activiteiten vermoeden, neem dan zelf géén actie, maar meldt dit op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .